Andra bingospel

Det finns andra varianter av bingo än klassisk bingo som man säkert känner till eller har hört talas om. Här kommer vi att presentera de allra vanligaste formerna av bingo som spelas idag, både på Internet och i bingohallar. Spela andra spel på casinomagazine.se nu.

Mönsterbingo

Så vad är då mönsterbingo? Det ska vi försöka att reda ut här. En vanlig bingobricka med nummer upp till 75 har 5×5 rader. På varje rad så hittar nummer från 1- 75. När ett nummer ropas så markerar man numret om man har det. I klassisk bingo så gäller det att få en rad markerad först. I mönsterbingo har brickan lika många rader och lika många nummer. Men vissa av dom rutor med nummer som finns på brickan har en annan färg. En ljus färg så att man fortfarande kan se numret. Dom färgade rutorna kan bilda ett mönster på brickan. Det är dom nummer som står i dom färgade rutorna som ska markeras. Så i mönsterbingo så gäller det att markera dom färgade rutorna med nummer och bli först med att markera alla. Då får man bingo.

Bilbingobilbingo häggenås

Det är sommar och solen skiner från en klar himmel. Att vi här uppe i Norden vistas ute mera på sommaren är helt klart, och olika spel är då logiskt att vi sysselsätter oss med. Gillar man att spela just bingo så är det nog liten risk för att man inte har hört talas om bilbingo, eller drive in bingo som det ibland kallas för. Detta koncept är vanligt bland klubbar och organisationer som behöver någon form för pengaflöde in i klubben. Det brukar vara väldigt mycket folk på många av dom bilbingo träffar som arrangeras och priserna kan vara ganska så höga. Jackpottarna startar på runt 10 000 kronor och om den inte någon får jackpot den dagen så går den vidare till nästa gång och då med högre vinst.

Regler bilbingo

Det är inte så annorlunda att spela bilbingo mot vanlig bingo. Som dom flesta vet så ropas nummer ut, i detta fall från en högtalare eller megafon. Och istället för att man sitter i bingohallen så sitter man i bilen. Har man med sig campingmöbler så går det ju också fint att sitta ute. Man markerar bingobrickan som man har köpt. Skulle man få bingo så kan det vara bra att tuta i biltutan. Det kan vara ett stort område och det är inte säkert att någon hör om man skriker. När då bingo ‘tutats’ så kommer en kontrollant springande bort till bilen och kontrollerar bingobrickan. Är allt som det ska så får man den vinst som hör den omgången till. Vilken form för bingo som spelas får man också reda på när man kommer dit. Det rör sig ofta om klassiskt bingo eller variantbingo.

Kobingo

Denna form för bingo spelas en del ute på landet på sommaren. Vilken galet härlig idé detta är. Det härstammar från England och som ni säkert gissar så spelar kon en viktig roll här. Ängen där korna går och betar är spelfältet och korna är dom som ska ‘ropa’ ut alla nummer på fältet. Nu kan inte en ko ropa ut nummer. Men att det finns komockor på en äng vet dom flesta. Det är så enkelt som att den ruta som kon gör sina behov i, det är också den rutan som vinner. Bonden har märkt upp ängen i ett rutfält och numrerat alla rutor. Har man satsat ett par slantar på den rutan som alltså kon bestämmer sig för att lägga sin mocka i, ja då får man bingo.

Bingo för dom minsta

Leksaksindustrin är inte sen att plocka upp trender. När det kommer till bingo så finns det många olika varianter för dom minsta så dom kan vara med på det roliga. Varianter som Mimmi Pigg bingospel där man ska plocka rosetter och få fem i rad är söt. Eller Barbapapa bingo där alla i familjen har sina egna saker som man ska samla på. Det finns massor av olika bingospel till alla åldrar. Ha det så kul!