Andra bingospel

Det finns andra varianter av bingo än Klassisk bingo som du säkert känner till eller har hört talas om. Här kommer vi att presentera de allra vanligaste formerna av bingo som spelas idag, både på Internet och i bingohallar. Spela andra spel på casinomagazine.se nu.

Amerikansk bingo

I formen Amerikansk bingo spelar man med 75 bollar, det är alltså 75 nummer som dras precis som i Klassisk bingo. Bingobrickorna för Amerikansk bingo ser likadana ut som i Klassisk bingo med den lilla men betydelsefulla skillnaden att mittenrutan är tom. Det betyder att den redan är ikryssad och fungerar lite som en joker när man spelar kort. Man behöver alltså egentligen bara fyra i rad för att vinna.

Men för att göra det lite mer spännande så kan man i Amerikansk bingo vinna på ett antal olika sätt. Vilket sätt man vinner på är alltid förutbestämt så det kommer inte att råda någon förvirring angående det. Självklart är det vanligast att man kan vinna med att få fem i rad, lodrätt, vågrätt eller diagonalt.

Variantbingo

Att spela Variantbingo är riktigt spännande, och personligen så måste jag säga att det är min favorit. Man spelar längre och det känns som att man har fler chanser att vinna än i vanlig Klassisk bingo. Detta beror antagligen mycket på att man spelar flera omgångar på samma bricka. Brickorna kan dock se lite olika ut beroende på var i världen man spelar den form av bingo men i stort sett så gäller samma principer ändå.

En bingobricka som man använder till Variantbingo är uppdelad i flera små delbrickor. Dessa små delbrickor ser likadana ut som en vanlig bingobricka, alltså har dem ett rutnät på fem gånger fem rutor med nummer i. Om det är ett spel med fem omgångar så betyder det att det är fem delbrickor på den stora bingobrickan. I första spelomgången så gäller det som vanligt att få en ifylld rad på den första delbrickan. I omgång nummer två ska man få två ifyllda rader för att vinna och så fortsätter det ända till delbricka nummer fem där man alltså måste få hela brickan ifylld. Det är verkligen roligt med Variantbingo även om det kanske verkar något krångligt första gången, men du lär dig snabbt.

Mönsterbingo

En lite mer estetisk variant av bingo är denna, Mönsterbingo. Det går nämligen ut på att man ska få ett förutbestämt mönster ifyllt på sin bricka. Man får alltid reda på vilket mönster som gäller innan spelet börjar. Det är inte heller sällan som vinnarmönstret redan är markerat genom färg på brickorna. Det vill säga att de rutor som ska kryssas i för att vinna har en annan bakgrundsfärg än de övriga på brickan.

Det finns alltså inget universellt mönster som alltid är det som gäller för att vinna utan det skiftar mellan de olika spelen. Det kan vara allt möjligt, en glad gubbe, ett hjärta, ett kors, en rund ring eller annat.